Smuldrepai med rips

Smuldrepai med rips

Rips er generelt ganske syrlig, selv når de er modne. Derfor er det lurt å balansere den syrlige smaken med noe søtt, slik som vaniljesaus eller sukker. En smuldrepai er enkelt å lage og det er en dessert som faller i smak hos de fleste, også de minste i familien!

Dessuten kan du bruke andre typer bær du kanskje allerede har i kjøleskapet, slik som blåbær, jordbær, bringebær eller solbær. Bruker du jordbær bør du dele dem i små biter.

INGREDIENSER

  • Rips
  • Bær (bruk det du ønsker eller allerede har)
  • 1 dl sukker
  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • Nøtter (kan sløyfes)
  • Vaniljeis

FREMGANGSMÅTE

1. Smuldre sammen sukker, smør hvetemel.

2. Fordel rips og bærene utover en form.

3. Strø smuldrepaideigen over (og eventuelt noen hakkede nøtter også).

4. Stek på 200 grader midt i ovnen til den er ferdig, dvs. toppene er lett brune.

5. Servér med vaniljeis.

Bon apétit!
DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link