Smoothie & juice

Rimelig sunne juicer

Hjemme pleier vi veldig ofte å lage smoothie

Nå skal det lages ulik drikke av frukt og grønt, og kjøkkenbenken til Trond minner for anledningen om en vegetarianers nirvana.

Det går stort sett i tre ulike varianter her i huset; en supersunn smoothie, en rimelig sunn grønnsakjuice og en mer fruktbasert juice.

Rimelig sunne juicer

Juicemaskiner kan variere veldig i pris, men til enkel hverdagsbruk får du fine produkter til godt under 1000-lappen. Hvis du går opp i pris, kan du kjøpe en slow-juicer. Den presser langsomt ut all juice av både frukt og grønnsaker, og restene som blir igjen, er helt tørre. Uavhengig av hva slags maskin du har, kan restene brukes til matlaging. I så fall må du skrelle grønnsakene først, så ikke skall og annen drit kommer med. Av dette kan du f.eks. lage vegetarburgere ved å tilsette egg, mel og kikerter. Eller du kan lage en grønnsakpuré, hvis du tilsetter litt fuktighet. Mulighetene er mange. Skal du ikke bruke restene til mat, trenger du heller ikke å fjerne skallet. Da bruker jeg restene som kompost i blomsterbedene mine.

Når du lager juice, vil jeg selvsagt anbefale å bruke økologiske råvarer. Dessverre er de økologiske varene fremdeles for dyre, men de er absolutt verd pengene! Det er til tider stor forskjell i smak, dessuten er det viktig å passe litt på jorda vår. Vi har ikke så altfor mye dyrket mark å ta av. Dersom noen synes det blir for kostbart, så er det selvsagt fullt mulig å bruke vanlig frukt og grønt.

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hvilke råvarer du bruker. Bland gjerne frukt og grønnsaker sammen, men styr unna grønnsaker med for kraftig smak, som løk og sellerirot. Urter er derimot glimrende å tilsette, som for eksempel basilikum, mynte eller sitronmelisse.

Grønnsaksjuice

1/3 sitron, 2 gulrøtter, 1 pære, 1/4 brokkoli, 1 håndfull spinat, 1/2 slangeagurk og 1 liten bit ingefær.

Skyll alt godt, kutt det i grove biter og kjør det gjennom juicemaskinen med skall.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link