Bondens marked

Man finner mange skatter på Bondens Marked. Denne helgen besøkte jeg markedet på Bjørvika!

Forrige helg var det Matlarm i Oslo, hvor de hadde Bondens marked på tre forskjellige steder i hovedstaden. Jeg tok turen til Bjørvika for å sjekke ut hvilke delikatesser Norges Bønder hadde å by på - og jammen ble jeg imponert! Her kunne jeg finne saft, syltetøy, fukt, grønnsaker, kjøtt, bakevarer og mye mer. Produsentene var i godt humør og ville gjerne fortelle om prosessen fra råvare til sluttprodukt, familietradisjoner og hva som gjør produktene deres så unike.

Aronia Jæren

En smilende Jorunn Oftedal på bondens marked.

Aronia har blitt brukt i mange år i forskjellige deler av verden, nå har den endelig blitt plantet på Jæren. Tidligere ble Aronia brukt som medisin, men brukes nå for helse og velvære. Den smaker også kjempegodt og har fått "Spesialitet Unik Smak" merket! Jorunn Oftedal fortalte meg at aroniabærsaft inneholder omtrent tre ganger så mye antioksidanter som blåbær - hvor fantastisk er ikke det?!

Les mer om Aronia Jæren her!

Bakke Gård

Bakke Gård er et lite gårdsbakeri som ligger på Bakke gård, på grensen mellom Modum og Sigdal kommune. De selger tradisjonsbakst og bakst som muffins og Grovis (grove cookies). De er den største produsenten i lokalmatmerket Eventyrsmak.

- Vi har holdt på veldig lenge, første gang vi var på bondens marked var i 2003. Vi begynte med melkeproduksjon, men startet etter hvert annen produksjon for å ha mer å leve av, sier Anne Karin Bøhn.

Les mer om Bakke Gård her!

Anne Karin Bøhn i aksjon. Kanelbollene kunne luktes på lang avstand.

The Northern Company

The Northern Company er en prisvinnende bedrift som høster og selger tang fra Nord-Atlanterhavet. De tilbyr håndplukkede, naturlig dyrkede sjøgrønnsaker. De høster i samsvar med organiske prinsipper og med respekt for balansen i økosystemet - det er noe vi i Sharenotwaste setter pris på!

Les mer om The Northern Company her!

Zoe Christiansen fra The Northern Company

Odd fikk Matredderpris

Odd Ohnstad fra Haugen Gardsmat

Odd Ohnstad fra Haugen Gardsmat er en av kjøttprodusentene som stilte opp på markedet. Han har drevet familiebedriften siden 2002 og er i høyeste grad opptatt av kvalitet på kjøttet.

Haugen Gardsmat lager i samarbeid med Lærdal Grønt Sognalapskaus - en lapskaus med overskudd av kjøtt og rotgrønnsaker.

-Denne har vi fått matredderpris for, sier Ohnstad stolt, mens han peker på lapskausen.

Les mer om Haugen Gardsmat her!

Det var veldig gøy oppleve så mye god lokalmat midt i Oslo sentrum. Vi heier på Bondens Marked og alle lokalmat-produsentene som gjør bylivet rikere!

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link