Potetbrød

Bak potetbrød

INGREDIENSER

Gir et stort eller to små brød

  • ½ kg kokte poteter
  • 2 dl melk (helst H-melk)
  • 1 ½ dl vann
  • ⅓ pakke gjær (tørr eller fersk)
  • ½ kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker eller honning

FREMGANGSMÅTE

  • Skrell og mos de kokte potetene.
  • Rør ut gjæren i melken og hell blandingen over i potetmosen.
  • Tilsett mel og salt og rør godt.
  • Sett deigen til heving. Den er ferdig når den har hevet til dobbelt størrelse, det tar ca. en times tid.
  • Elt deigen på en melet arbeidsbenk eller fjøl. Er deigen for klissete, tilsetter du litt ekstra mel. Kna godt, helt til du får en smidig og elastisk deig.
  • Smør en brødform eller en rund kakeform (eller kle med bakepapir) og ha deigen over i formen. La deigen etterheve før steking – den er ferdighevet når deigen har hevet opp til kanten.
  • Stek brødet på 200 °C i ca. 1 time. Hvis du ønsker en gyllen overflate på potetbrødet, kan du pensle deigen før steking, enten med litt vann eller egg. Du kan også strø frø eller hakkede nøtter over deigen før steking (eksempelvis gresskar- og solsikkefrø eller hakkede hassel- eller valnøtter).
  • Avkjøl brødet på rist så det blir sprøtt og godt utenpå.
  • Server sammen med salat, suppe eller omelett, eller nyt det varmt i tykke skiver med smør på!

Potetbrødet holder seg ferskt i en tre dagers tid i lufttett pose/beholder. Du kan også fryse det ned til senere. Husk å stikke et par hull i det før nedfrysing (f.eks. med en gaffel) - da faller ikke skorpen av når det tiner.

Tips:

Putt noen gode never isbiter i ovnen mens du steker brødet. Fuktigheten (dampen) hjelper varmen å forflytte seg raskere og brødet bakes bedre!

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".

Artikkelen er første gang publisert på Matvett.no

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link