Pesto til så mangt

Lag deilige pestosnurrer med butterdeig, av den hjemmelagede pesto'en.

Pesto kan du lage av så mangt, både naturens egne vekster, eller det du har tilgjengelig av grønt i hagen din. Og den hjemmelagede er så uendelig mye bedre enn den ferdig kjøpte. Pesto er opprinnelig fra Nord-Afrika, men mange har blitt kjent med den i Italia. Du lager den av tørket tomat, persille, gressløk, ramsløk, skvallerkål eller løpstikke. Bruk den på brødskiva, på salaten, kylling eller fisk, eller som her i butterdeigssnurrer.

Har du pesto i kjøleskapet kan du bruke den som smakstilsetting til så mangt

Min beste pesto-oppskrift: Ca 50 ramsløksblader (tilsvarer ca ½ liter tettpakket «grønt». 40 gram pinjekjerner (ristet i tørr panne og avkjølt), 50 gram parmesan (finrevet), 2 fedd hvitløk, 1 ½ dl extra virgin olivenolje. Alt kjøres i foodprosessor. Smak til med salt og pepper, samt litt sitronsaft.

Jeg laget pestosnurrer  i butterdeig, og brukte ferdig kjøpte butterdeigs plater, 2 stk til ca 10 små snurrer. Kjevle ut to plater til dobbel størrelse (eller flere om du vil ha … - i oppskriften på pesto er det nok til flere). Smør den ene med pesto og riv over en god parmesan. Legg den andre oppå, klapp det godt sammen, og skjær tynne strimler på langsiden. Snurr de, og legg de på smurt bakeplate eller bakepapir. Stekes i 15-20 minutt på 180 grader.  

Trykk her for å se min oppskrift på pesto med gressløk!

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link