Hjemmelaget pesto

Lag pesto med urter fra egen hage!

PESTO

Min beste pestooppskrift som jeg har testet, har jeg hentet fra Trines Matblogg (dette er en stor oppskrift og blir totalt ca 6 dl):

  • 350 gram gressløk, kuttet opp i ca 1-2 cm biter (eller ca 1 liter med oppkuttet «grønt» - lett trykket sammen i litermålet)
  • 2 dl pinjekjerner, ristede
  • 2 dl revet parmesan
  • 2 hvitløkfedd
  • Sitronsaft av en halv sitron
  • 3 dl olivenolje
  • Salt og pepper

Rist pinjekjernene lett i en stekepanne. Kutt opp gressløken og riv parmesanen. Hvitløken grovkuttes. Alt has i food-prosessor og hakkes. Tilsett god olivenolje og kjør pestoen til ønsket konsistens. Smak til på slutten med sitronsaft, salt og pepper.

Når du jobber vil du merke at dette er som å kutte løk, det svir litt i øynene, men hva gjør vel det, når smaken blir så god?

Har du ikke gressløk? Gå ut i skogen og hent ramsløk, akkurat nå er den på vei opp, og på sitt aller beste. Og du kan lage pesto også av skvallerkål, basilikum, persille eller hva du har av urter.

Trykk her for å se hva du kan bruke pesto til!

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link