Soppsuppe

Den fantastiske smaken av skog

Når jeg lager soppsuppe er det skogssopp som gjelder. Villsoppen tar med seg den fantastiske smaken av skog, en smak du ikke finner i de drivhusproduserte soppene. Jeg dro på sopptur og fant masse kantareller! I tillegg bruker jeg steinsopp som jeg har frosset fersk, noe jeg vil anbefale alle å gjøre med steinsoppen. Den holder seg fint i fryseren i flere måneder, og beholder sin nydelige smak. Du kan fryse den hel eller i skiver.

DETTE TRENGER DU

  • 150 g fersk kantarell
  • 150 g frosset steinsopp
  • 2 ss smør
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • 4 dl kremfløte

FREMGANGSMÅTE

Brun smøret i en dyp stekepanne. Hiv soppen og sjalottløken i panna og fres det på høy varme. Både frossen og fersk sopp inneholder mye vann, og dette trekkes fort ut av soppen når du steker den. Det er viktig å koke inn alt vannet, slik at panna blir tørr og kan gi soppen en fin stekefarge.

Etter å ha stekt soppen og løken, tilsetter du hvitvin og lar det hele koke inn til væsken er halvert.

Når vinen er kokt inn, heller du hele stekepannas innhold i en blender/mikser, og fyller på kremfløte. Dette mikses til alt blir en jevn og fyldig ... suppe. Hell suppa over i en gryte og lar den koke opp. Til slutt smaker du til med salt og pepper.

Jeg heller suppa i en dyp tallerken, topper den med litt melkeskum, 3–4 sprøstekte sopp og noen få blader med persille.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link