Shakshouka med mangold

Shakshouka med mangold

Lise Marczenko har laget shakshouka, en nordafrikansk rett av posjerte egg i en saus av tomater, chiliskiver og løk. Denne varianten lages med mangold. Du kan gjerne bruke spinat dersom du ikke har mangold.

Mangold er en bete - som kalles også for bladbete - og er en nær slektning av rødbete, men det er bladene som blir brukt som grønnsak. Tør du å prøve den?

Disse ingrediensene trenger du:

INGREDIENSER (til 4 pers)

  • 1 løk
  • 800 g finhakkede tomater
  • 10 cherry tomater
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 røde chilier
  • 250 g mangold (evt. spinat)
  • 4 egg
  • Olivenolje
  • Malt koriander
  • Blad persille (kan sløyfes)
  • Malt karve
  • Paprikapulver
  • Salt og pepper

TILBEREDING

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres i en panne med olivenolje i cirka 5 minutter. Tilsett krydderne (koriander, karve, paprikapulver, salt og pepper) og fres videre i et par minutter.
  2. Rør inn hakkede tomater, cherry tomater og hakket chili. Kok i et kvarter.
  3. Vend inn mangold (eller spinat), og rør.
  4. Lag fire groper fordelt utover pannen og knekk 4 egg i dem. Legg på lokk og la koke i 5 minutter.
  5. Dryss over finstrimlet persille før servering.

God fornøyelse!

Psssst!

Lises tip: bruk gjerne matvarerester du allerede har i kjøleskapet, som for eksempel pølse eller annet kjøtt og grønt! Da kan du rydde litt i kjøleskapet også!

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link