Restepai

Restepai med uendelige smaksvarianter

Det finnes uendelige smaksvarianter – prøv med kylling, spinat, kokte poteter, røkelaks, ricotta, reker ... det du måtte ha på lur fra middagen i går!

Ingredienser

Til paideigen:

  • 100 g smør
  • 150 g hvetemel
  • En klype salt
  • 1 ¼ dl vann

Til fyllet:

  • Biff, kylling, poteter osv. i biter
  • 1 løk (grovhakket)
  • 2 hvitløksfedd (finhakket eller presset)
  • 1 paprika (grovhakket)
  • 2 gulrøtter (skrelt og grovhakket)
  • 1 stilk selleri (grovhakket)
  • 1 neve sjampinjong (eller annen sopp)
  • Olivenolje
  • Smør
  • 1-2 isbiter konsentrert kjøtt- eller grønnsakskraft (ev. buljongterninger)
  • Salt & pepper


Lag deigen først. Smuldre sammen smør, salt og mel og tilsett vann.

Bland dette til en fast deig. Bruk ⅓ til lokk og resten til bunn.

Kjevle ut bunndeigen og fordel den ut i en smurt, rund form.

Bunnen prikkes med en gaffel og stekes raskt på 200 °C i ca. 10 min.

Smelt smør i olje på svak varme.

Tilsett grønnsakene og la dem få farge.

Tilsett kjøttkraften og reduser blandingen til sausen tykner.

Tilsett kjøttet.

Bland alt godt før du heller det utover paibunnen.

Fordel jevnt utover og dekk oversiden med paideig.

Bak paien i ovn på 180 °C i 45 min.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".

Artikkelen er første gang publisert på Matvett.no

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link