Piggy Duck - The Pig

Piggy Duck - The Pig

Trond:
– Nå skal jeg servere min versjon av crispy duck, eller Peking-and som det også kalles. Det vil si, denne gangen bruker jeg to typer kjøtt, andebryst og nakkekoteletter av svin, så da blir det vel Peking-gris i tillegg, hehe.

The Pig

– Peking-grisen er litt lettere å lage. Først bruner jeg nakkekotelettene i panna med litt smør, og krydrer dem med hvitløk, ingefær, chilipulver, paprikapulver og spisskummen. Kotelettene settes i varmluftsovnen på 170 grader og stekes i 90 minutter. Ta ut kjøttet og dekk det til med folie. Da er kjøttet til slutt så mørt at det minner om pulled pork. Rett før servering river/skjærer jeg kjøttet opp i strimler, legger det tilbake i stekepanna og surrer strimlene med 1 finhakket sjalottløk, 2 ss soyasaus og 1 dl hoisinsaus. Både andekjøttet og svinekjøttet serveres på samme måte, nemlig i lune rispannekaker. – Det er enkelt å lage rispannekakene selv, men jeg kjøper dem i asiatiske butikker. De er knallgode. Bare følg oppskriften på pakken. Pannekakene skal dampes til de er varme og myke, gjerne i en bambusdamper som du får billig i samme butikk. Den kan settes rett på bordet. Ta en pannekake på tallerkenen og fordel 1 ss hoisinsaus på denne. Topp med and eller svin, og noen strimler av agurk og vårløk. Legg til slutt på en stilk med koriander og rull den sammen som en pølse i brød.

Hoisinsaus

– Du kan ikke kalle det Peking-and uten en ordentlig hoisinsaus. Det er en kompleks saus med mange smaker, som jeg har min egen vri på. Dette er ikke med i originalen, men jeg synes alle sauser blir bedre og fyldigere i smaken med litt sjalottløk. Derfor skjærer jeg opp 1 sjalottløk i grove biter, i tillegg til 1 hel hvitløk, 1 hel chili, en god klump ingefær og 2 stenger sitrongress. Sitrongresset knuser jeg som jeg pleier, med baksiden av kniven, da det får frem maks aroma. Gresset er altfor trevlete til å kunne spises, men det er en fantastisk smakstilsetning. Grønnsakene freser jeg sammen med 2 ts sesamolje, og etter 1 minutt tilsetter jeg 4 ss bønnepasta laget av soyabønner, 2 ss olivenolje, 2 ss honning og 2 ss demerarasukker. For ordens skyld, demerarasukker er råsukker av høy kvalitet. Det har sitt opphav i Guyana og er kjent for sin gylne farge. Sukkeret har store knasende krystaller, og er litt klissete på grunn av høyt innhold av melassesirup. Dette gir en naturlig karamellsmak.

– En av hoisinsausens særegenheter er at vi skal ha svisker oppi. Jeg pleier rett og slett å bruke vanlig sviskekompott som du kjøper i butikken. Det er et veldig bra ferdigprodukt. Jeg tar i 1 pakke sviskekompott, 2 dl eplejuice og 2 stjerneanis. Det hele skal kokes i 1/2 time på svak varme. Når blandingen er ferdig kokt, fjerner jeg sitrongresset og stjerneanisen, og kjører en stavmikser ned i gryta til sausen er jevn og tykk. Til slutt smaker jeg det til med litt limesaft. Resultatet er en vanvittig god saus som fint også kan brukes i wok- eller i pastaretter.

Handleliste 1:
1 boks bønnepasta

1 lime

1 chili

1 pakke sviskekompott

Sjalottløk

Kinesisk hvitløk

Fersk ingefær

Olivenolje

Sesamolje

Flytende honning

Sitrongress

Demerarasukker

Stjerneanis

Eplejuice

Handleliste 2:

16 rispannekaker

1 andebryst

2 nakkekoteletter

1 slangeagurk

Sjalottløk

Vårløk

Kanelstang

Stjerneanis

Frisk koriander

Soyasaus

Chilipulver

Paprikapulver

Spisskummen

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link