Marmelade

Prøv Anitas fikenmarmelade i julen!

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid laget denne fikenmarmeladen. Så jeg vet ikke hvor jeg har oppskriften fra. Denne oppskriften gir deg 6 små og 2 litt større glass med fikenmarmelade, ønsker du mindre er det bare å halvere.

Jeg lager såpass mye fordi det er hyggelige gaver å kunne gi bort.

Jeg pleier å kjøpe både valnøtter, stjerneanis, kanelstenger og fersk fiken i Asiabutikken. Fikenmarmeladen passer utmerket til  ost. I oppskriften har jeg skrevet at den er holdbar i ca 14 dager, men jeg har spist denne flere måneder etter at den er laget.

Du trenger

  • 800 gram fiken
  • 2 dl valnøtter som hakkes
  • 0,8 liter vann
  • 2-3 stjerneanis
  • 2-3 kanelstenger
  • Saft av 1,5 sitron
  • 660 gram sukker (kan gjerne reduseres, da blir den imidlertid litt mer «flytende»)
  • 2 spiseskjeer portvin


Fremgangsmåte

Klipp opp fiken i mindre biter, kok opp vannet og hell det over. La det stå i 2-3 timer. Ha deretter alt det andre i kjelen, unntatt valnøttene.  

La det koke 30 minutter. Ha så i de hakkede valnøttene og kok videre i 5 minutter. Øs marmeladen over på varme glass (en fordel å koke disse under lokk i en gryte, så blir de sterile). Sett så på tette lokk, og opp ned, da blir de lufttette. Fikenmarmeladen kan også fryses.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link