Jordskokksuppe à la Sidsel

Jordskokksuppe à la Sidsel

Denne oppskriften har jeg fått fra min søster Sidsel, som igjen fant den i Kristiansand Avis.

Den piskede kremfløten som has i på slutten gjør suppen fluffy og skummet. Ta deg også gjerne tid til å kutte noen tynne skiver jordskokk, og steke disse i litt olje. Det er deilig å ha på toppen av suppen – men også godt som snacks – alene.

INGREDIENSER

  • 300 gram jordskokk gjordskokk
  • 300 gram potet
  • 200 gram løk
  • 2 ss olje
  • 8 dl god kraft
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ts muskattnøtt
  • 2 ts sitronsaft
  • Salt & pepper

FREMGANGSMÅTE

1. Finkutt jordskokk, potet og løk.

2. Dette surres i oljen på middels varme til det blir mykt, men ikke brunet. Ha på en god kraft, som kyllingkraft. Om ikke duhar det, bruk buljongterning og tilpass det til 8 dl vann.

3. La alt kokes til det er mørt, og kjør det deretter med stavmikser.

4. Pisk 2,5 dl kremfløte som has i suppen rett før servering, gi et raskt oppkok.

5. Smak til med muskattnøtt, sitronsaft, salt og pepper.

Pynt gjerne suppen med jordskokkchips (tynne jordskokkskiver stekt i litt olje), og litt grønt.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link