Jordskokkchips

Bruk jordskokken til noe mer enn puré og suppe.

Trond Moi har skrevet en artikkel om det å dyrke jordskokk. At de er enkle å dyrke fordi de trenger lite stell og gror veldig lett. Jordskokk er ypperlig som «hekk» eller om du ønsker å skjule innsynet til noe.

Har du prøvd å lage chips av jordskokk? Hvis ikke – så må du prøve. Det er utrolig godt, og enkelt å lage. Du trenger en god olje til å steke de i, og så er det en fordel om du kutter skivene med et mandolinjern.

Jeg pleier ikke å skrelle jordskokken, kun vaske den godt, børste den, kutte bort små «vorter», og skrape med kniven, slik du gjør med nygrodde poteter. Deretter skiver jeg den med et mandolinjern, og lar den skylle godt av seg.

Jordskokkchips kutter du med et mandolinjern og steker det i olje.  

Har du frityrkoker er det ypperlig å bruke, hvis ikke – bruk en jerngryte, og olje som er beregnet for frityrsteking. Ha sterk og god varme på, tørk godt av de skivede jordskokkene, og stek de puljevis til de er brune og sprø.

La de renne av seg på husholdningspapir og ha på meldonsalt. Lover at disse «får ben å gå på».

Trykk her for å se Tronds artikkel om jordskokk!

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link