Iskrem

Hjemmelaget is uten ismaskin

Denne oppskriften gir deg cirka 2 liter iskrem.

INGREDIENSER

  • 16 eggeplommer
  • 1 1/2 dl vann
  • 400 gr sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 ltr fløte

FREMGANGSMÅTE


1. Stivpisk fløten. Den skal ikke være helt stiv, men nesten stiv. Sett den kaldt.

2. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene inni. Ha frø og stang i en gryte med vann og sukker. Dette skal fosskokes i 5 minutter.
OBS: Her er det viktig at man ikke koker det så mye at alt vannet forsvinner og det blir karamell, men at det er litt seigt og lyst i fargen. Ta ut vaniljestangen.

3. Eggeplommene skal i en kjøkkenmikser og piskes luftige 2 minutter.

4. Hell den varme sukkerlaken oppi i en tynn stråle mens mikseren pisker på full guffe. Dette vil nå være ganske varmt og det skal stå og piske i 5 minutter til det er romtemperert.

5. Bland inn fløtekremen. Du har nå en grunnismasse med vaniljesmak.

6. Ha ismassen over i en form og frys den inn. Etter cirka 6 timer er den klar til å spises!

God fornøyelse!

Smaksvariasjoner:

  • Sjokolade: vend inn smette sjokolade (200 g) før du blander inn kremfløte
  • Cognac: ha i 1 dl cognac eller annen god brennevin
  • Lime smak: riv i skall og saft fra 2 lime
  • Kanelis: erstatt vaniljestang med 1 kanelstang
DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link