Havregrøt à la Trond Moi

Havregrøt à la Trond Moi

For kokken Trond er det langt på dag. Av en eller annen grunn elsker mange kokker å stå opp tidlig, og Trond er intet unntak.

Jeg er ikke av dem som mener at frokost alltid er det viktigste måltidet. Folk har forskjellig forhold til mat rett etter at de har våknet, og jeg velger å høre på kroppen min. Er den sulten, så sier den ifra.

Dette betyr overhodet ikke at jeg ikke liker frokost! Som kokk har jeg i alle år stått opp tidlig. Ethvert kjøkken med respekt for hva de serverer, har enorme mengder med preproduksjon hver eneste dag, eller mise en place som det kalles på restauranter. Så mye at de fleste proffe kokker ikke er fremmed for å måtte starte på jobb så tidlig som kl. seks.

Havregrøt

Havregrøt er en av mine favoritter, og en super start på dagen hvis du er opptatt av sånt. Det enkleste er å bruke lettkokte havregryn.

Lag havregrøt

Trond tar frem en gryte og heller 1 kopp havregryn, 1/2 kopp vann og 1 liten klype salt i denne. Vannet blir fort absorbert av havregrynene. "Jeg har plata på full guffe, og så fort havreblandingen begynner å bli varm, tilsetter jeg 2 kopper H-melk og rører godt rundt. Når grøten koker opp, er den klar!", sier han.
Trond heller grøten i en dyp skål, topper den med en spiral av flytende honning og litt kanel og heller til slutt en dash kald H-melk over.

"Er det sesong, så er det selvsagt fristende å ta på litt jordbær/rørte blåbær i tillegg".

Handleliste:

Lettkokte havregryn

H-melk

Flytende honning

Kanel

Ferske jordbær/blåbær


"Gode bær kan du blant annet finne i appen. Honning finner du også mange varianter av i Fuud appen, søk i nærheten av der du bor", anbefaler Trond.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link