Mathiasgaarden

Mathiasgaarden

I Østerdalen ligger Mathiasgaarden, oppkalt etter den første bosetter på slutten av 1600 tallet.

Mathiasgaarden startet opp i 2013 og er drevet av Tone og Jørn Kildahl i fjellbygda Tolga i Nord-Østerdalen. Der går grisene ute i skogen hvor de lever et aktivt liv, med god plass, lun liggeplass med tørr halm og fri tilgang til fôr og friskt vann.

God dyrevelferd er viktig for både Tone og Jørn. "Eat, Move, Sleep" som man sier i idretten. Griser som lever ute får tilfredsstilt sine naturlige behov for å rote i bakken og lete etter røtter. Aktive, stressfrie og harmoniske griser gir høy kjøttkvalitet.

Etter slakting blir alt kjøttet foredlet i foredlingslokalene de har bygget opp på gården. Juleribben pleier å være utsolgt flere måneder i forkant, men grisen består også av mye annet godt. Mye av råvarene går med til å lage spekemat, og det er dette produktet som Mathiasgaarden har gjort til sin spesialitet. Med eget røkeri hvor produktene røkes på bøkeflis, og et stabbur der spekematen får tørke helt naturlig i frisk fjell luft så danner det grunnlaget for nydelig spekemat av skinke, nakke og ytrefilet. Spekemat har Mathiasgaarden hele året, og du finner disse i appen!

God skattejakt!

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link