Honning fra Haag

Deilig honning fra flere tusen bier!

Anne Britt Haag startet som hobbyrøkter for vel fire år siden og er nå godt etablert. HONNING fra HAAG er et småskala birøkt.

Biene bor til vanlig i et lite skogholt i Åsenfjorden i Trøndelag. Sommerhonningen kommer herfra, og bærer preg av at de står i et område med mye bringebær, hassel, løvetann og geitrams. På sensommeren drar biene på "ferie" til Hitra. Her flyr de blant klokkelyng og røsslyng og samler lynghonning. Det blir mange flyturer på en bie som «bare» samler honning tilsvarende ca. 1 t-skje i løpet av sitt liv.

Birøkteren Anne jobber til daglig med kvalitetsledelse i et firma som driver med sikkerhet og beredskap. Det kommer sikkert godt med når man skal håndtere tusenvis av bier. Dette er Annes 4. sesong som birøkter. Hun kjenner viktigheten av god kvalitet og følger naturlig vis KLS (kvalitetssikring i landbruket) litt som internkontroll.

"Jeg har en strålende mentor i Øyvind som øser av sin kunnskap og som lærer meg stort og smått om bienes fantastiske verden" sier Anne. Det var kompleksiteten og bienes forunderlige verden og insektenes viktige del i verden som først fanget Annes interesse.

Nå sitter hun med 6bikuber med 4-6 tusen bier, og kanskje over 80000 bier på sensommeren. Biene er av Krainer, og er en rolig rase som lager masse god honning, og som er lette og stelle.

Men snille bier er ikke nok. En velfungerende dronning og en rolig og avbalansert birøkter på riktig tid og sted må til for å få godt resultat.

Anne selger honningens sin på rekoringen i Trondheim, men nå også i Fuud. I Fuud kan kjøperne være anonyme for omverden. Fuud sitt bestillingssystem gjør at handelen kun er synlig for selger og kjøper.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link