Valg av egg

Velger du riktige egg?

Egg kommer fra verpehøns, en hønserase som er avlet til å nettopp lage egg. I Fuud kan du bestille egg fra frittgående høns, egg fra burhøns og økologiske egg.

Hva er forskjellen?

De fleste egg fra norske bondegårder kommer fra frittgående høner. Faktisk så mange som 82% av alle egg i landet kommer fra denne type produksjonen. Frittgående høner har fritt tilgang til vagler og rede. Dessuten er gulvet de går på dekket av strø. De også får friskt vann og fôr, og bonden følger godt opp med dem. Et slikt system er bra for hønene for da kan de utføre sin naturlige atferd.

Når produksjonen er økologisk går hønene fritt innendørs. Der har hønene større plass til å bevege seg, samtidig som de har tilgang til utearealer. Fôret de spiser er i tillegg økologisk produsert, altså helt uten sprøytemidler.

Velger du riktige egg til et smakfullt måltid?

Har egg egentlig forskjellig smak, eller smaker alle eggene likt?

Alt tyder på at fargen på eggeskallet, eller hønserasen ikke har noe betydning på smaken. Likevel viser forskningen at maten hønsene spiser påvirker smaken betydelig! Faktisk er fôret så viktig at den kan endre mengden Omega3 eggene får. Snakk om viktig kosthold!

Velg egg fra lokale bønder

Er du opptatt av gode smaker bør du kjøpe egg fra lokale produsenter. Da vet du at hønene har et godt liv, og opplever god dyrevelferd. I appen vil du finne egg i nærheten av der du er. Sjekk Fuud og kjøp norske egg til din neste helgefrokost. Du og din familie fortjener kvalitets råvarer på frokostbordet. Mange av våre produsenter har også spennende brød og pålegg, samt smør, juice og frisk frukt og bær.

Kjøp egg i appen og bon appétit!

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien
No items found.

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link