Hos Moi med rabarbra fra Tronds hage!

Trond Moi forteller hva som er på menyen når du besøker Hos Moi!

Hos Moi med rabarbra fra Tronds hage!

Med åpning av ny restaurant på fiskebrygga i Kristiansand og ivrige gjester har det vært noen hektiske, men spennende uker for Trond Moi. Hos Moi fokuserer på lokal og kortreist mat, noe som gjenspeiles i menyen.

- Målet med menyen er at mest mulig av maten skal være kortreist, men samtidig ønsker jeg å ha matvarer fra resten av verden, sier Trond. Selv om lokal mat er fantastisk vil han piffe opp menyen med noen eksotiske råvarer.

- Jeg kan ikke bare spise kortreist mat. I restauranten skal jeg tilby 90% kortreist mat og da blir det også er plass til noe snadder fra resten av verden på menyen, sier han glisende.

Hos Moi bruker ti ingredienser fra Tronds hage, deriblant jordskokk, pepperrot, rabarbra, fem forskjellige urter, pærer, plommer og kirsebær. Trond synes det er ekstra spennende å kunne bruke råvarer han har dyrket selv. Lokal mat er perfekt i Tronds øyne og interessen er ikke ny. Han har alltid likt å dyrke egen mat og han har én person å takke for det store engasjementet.

- Jeg hadde en bestefar som var gartner, det er han som har inspirert meg til å dyrke selv!

- Jeg ønsker at folk skal oppleve at det er mer sjel i maten vi serverer og at det smaker bedre når vi bruker lokal mat. Man skaper et slags eierskap til maten med et personlig preg, hvor gjestene kan føle seg stolte dersom maten kommer fra samme sted som dem, sier han. Trond mener at om man kjøper mat som er naturlig moden og dyrket så nært som mulig er det ofte mye bedre smak. Han sier også at det ikke er det samme å spise en asparges hvis den er vokst opp i Spania.

- Smaken blir ikke den samme fordi den høstes før den er moden, det blir ikke perfekt.

Perfeksjon er noe som verdsettes høyt i restauranten. Desserten vi får servert er en eksplosjon av farger og konsistenser.

- Dette er en hvit sjokolademousse med rabarbra fra hagen min. Det er en deilig dessert å lage nå for det har nemlig ikke kommet så mye annet enn rabarbra på denne tiden. Vi har en sesongbasert meny, så rabarbraen blir byttet ut med jordbær når de er i sesong – noe de blir i slutten av denne uka, forteller han ivrig.

Matsvinn

Matsvinn er et viktig tema for Trond. I restauranten skal all mat som kan spises, brukes!

- Vi har blomkålsuppe på menyen. Når vi lager den, bruker vi hele blomkålen – også stilkene. De grønne bladene snitter vi opp og steker til andre retter. Skrellet fra en Sjalottløk er bare inntørket løk, så det bruker vi til å koke kraft på, sier han. For Trond er det om å gjøre å ta vare på maten og kaste minst mulig. Han mener det er viktig å tenke på denne måten og at dersom alle hadde gjort det hadde vi spart oss for enormt mye matsvinn.

Sharenotwaste er et utspring av Tronds tanker om nettopp dette, hvor han ser på plattformen som en hjelpende hånd i kampen mot matsvinn.

- Jeg tror tiden for det er nå, for nå hører jo folk! Før brydde ingen seg om matsvinn, men nå skjønner alle generasjoner at det er viktig og er klare til å ta ansvar. Jeg tror og håper virkelig at Sharenotwaste kan bidra til dette.

DEL med andre

Flere artikler i samme kategori

Siste artikler innenfor denne kategorien

siste nye artikler

Siste publiserte artikler

meld deg på vårt nyhetsbrev

Vår kamp for å redusere matsvinn, fremme sunn og god lokal mat, deling og lokalt ansvar er helt i oppstarten.
Vil du følge med og få nyheter på mail kan du registrere deg her.
Du kan selvfølgelig til enhver tid melde deg av tjenesten.

Du er nødt til å registrere alle feltene markert med (*).
App Store link
Google Play link