Fuud

En app som gir alle en fantastisk mulighet til å finne mat produsert i nærheten.

Når du bruker Fuud bidrar du til en mer bærekraftig verden.

En liten endring i dine vaner vil bety mye for vårt felleskap.
App Store link
Google Play link

All mat som produseres for mennesker
skal spises av mennesker

Hvorfor vi har startet Fuud

Vi har laget Fuud for å løfte frem mat som produseres nær der du er. Det er fantastisk mye godt som lages i våre omgivelser og nær deg finnes det produsenter som lager råvarer og mat av ypperste klasse. Det finnes mange dedikerte bønder på gårder og småbruk, hagelag, drivhusentusiaster og småskala produsenter. Oftest er sunn produksjon, kvalitet og smak det som er drivkraften.

Med fuud kan du på en enkel måte finne og handle denne maten.

Råvarer dyrket lokalt er ofte sunn mat som gir et godt kosthold og god helse. Mat som er dyrket etter bærekraftige prinsipper og som gir et mangfold både i naturen og på spisebordet.

Fuud har som ambisjon å bidra til at vi spiser sunnere, bedre og mer smaksrik mat. Vi vil konkurrere med ferdigprosessert industriell mat og fremme de lokale produsentene. Vi ønsker mer av gode råvarer inn i hjemmet og mindre av prosessert mat med for mye tilsetningsstoffer.

Fuud har også ambisjoner å bidra til at en større andel av maten som produseres blir spist av oss mennesker.


Matsvinn
Matsvinn i hjemmet er et stort problem i dag. Forskning viser at matsvinn i hjemmet reduseres når du kjøper inn mer fra lokale produsenter, det vil Fuud hjelpe deg med.

Mat tap
Mye av råvarene blir sortert ut i systemet på grunn av størrelse, farge eller form. Det vil vi i Fuud gjøre noe med. Derfor har Fuud en egen markedsplass for ukurant mat. En markedsplass for mat som er produsert for mennesker, men som står i fare for å bli kastet eller gå til dyrefor.

Vi heier på det ekte, naturtro, jordnære, originale og usminkede.

Kontakt

Send gjerne epost til hei@fuud.no

Fuudies

Våre fuudies er opptatt av å dyrke, lage god mat, redde mat eller redusere matsvinn. Her er et knippe av de du finner i Fuud appen. Liker du å ta bilder og skrive om mat? Ønsker du å fremme gode råvarer eller deilig lokal mat, kontakt oss på hei@fuud.no så skal vi lage rom for deg i Fuud appen.
Student og matredder
Lilly Leana Dula Johansen
Bybonde og hobbykokk
Anita S Dietrichson
Matsvinn forkjemper
Matvett
Kosthold- og treningsentusiast
Julie Wallin Nilsen
Bærekraftsengasjert mamma
Eva Paulsen
Tomatentusiaster og hobbydyrkere
Tomatgutta
Matelskende amatørkokk
Lise Marczenko
Evig kokkelærling
Trond Moi

Samarbeid

Samarbeidspartnere som er viktige for at vi skal gjøre verden mer bærekraftig

FN-studentene

Engasjerte studenter som arbeider med å informere om og skape debatt rundt FN – problemstillinger.

Grønneverdier

Mette Nygård Havre. Leder for folkebevegelsen "Spis opp maten", foredragsholder, og daglig leder i eget selskap Grønne verdier.

Matvett

Mat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn og samarbeider på vegne av bransjen med myndigheter og forskningsmiljøer.

Agdir

Et bedre liv som bonde. Agdir har fremtidsrettede og jordnære løsninger for trygg vekst, som passer enten du dyrker poteter, løk, gulrot eller bær.

Bærekraftssenteret

FN utpekte i 2019 Trondheim som en foregangskommune innen bærekraftig utvikling. Som et resultat av dette ble Bærekraftssenteret opprettet.

Fuse

Produksjon av teknologisk plattform og drift av appen Fuud