Tone og Jørn Kildahl bor på en gård i fjellbygda Tolga I Nord-Østerdalen. Gården er Tone sitt fødested. I 2013 etablerte de Mathiasgaarden med tanke på å utvikle et lokalmat konsept, og startet opp med utegående gris. Navnet er å finne i tidligere beskrivelser av gården, oppkalt etter Mathias som var første bosetter på eiendommen på slutten av 1600 tallet. Grisene går ute i skogen hvor de lever et aktivt liv, med god plass, lun liggeplass med tørr halm og fri tilgang til fôr og friskt vann. God dyrevelferd er viktig for både Tone og Jørn. "Eat, Move, Sleep" som man sier i idretten. Griser som lever ute får tilfredsstilt sine naturlige behov for å rote i bakken og lete etter røtter. Aktive, stressfrie og harmoniske griser gir høy kjøttkvalitet. Etter slakting blir alt kjøttet foredlet i foredlingslokalene de har bygget opp på gården. Juleribben pleier å være utsolgt flere måneder i forkant, men grisen består også av mye annet godt. Mye av råvarene går med til å lage spekemat, og det er dette produktet som Mathiasgaarden har gjort til sin spesialitet. Med eget røkeri hvor produktene røkes på bøkeflis, og et stabbur der spekematen får tørke helt naturlig i frisk fjell luft så danner det grunnlaget for nydelig spekemat av skinke, nakke og ytrefilet. Spekemat har Mathiasgaarden hele året, og produktene er tilgjengelige i Fuud. På høsten vil de også kunne tilby ferske stykningsdeler. Til jul lager de blant annet kokt skinke av renskåret flatbiff.